20 september 2010

Älgdramat mitt i Stockholm

älg1
Vilket hemskt drama imorse - precis utanför lägenheten här i Hammarby Sjöstad! Snabbt fram med kameran! 
Och klockan 09.26 föll dödsskottet (bilden ovan). Det var just då med största sannolikhet ett enda skott, som inte alls var direkt dödande. Och det tog minst två minuter, kanske tre (enligt kamerans tidsnoteringar) tills älgens dödskamp var över. Allt medan man på polisbåten bara tittade på. Istället borde de ju ha fullföljt och skjutit fler skott för att förkorta lidandet. Det borde dessutom vara betydligt lättare för en skytt med älg i vatten än med älg i skog. Om det nu överhuvudtaget var nödvändigt att skjuta älgen. Verkligen onödigt lidande! Mycket dåligt hanterat, tycker jag. Uruselt!

P4 Radio Stockholm skrev så här på sin nyhetssida klockan 10.46 idag måndag: 
"Den älg som sedan tidig måndagsmorgon synts röra sig på Södermalm i Stockholm avlivades under förmiddagen. Älgen ska sedan fyratiden på morgonen ha rört sig från Södersjukhuset via Katarina Bangata till norra Hammarbyhamnen och sedan simmat över till Hammarby Sjöstad.
Viltvårdare hoppades att det skulle gå att hjälpa älgen bort från bostadsområdet men den var alldeles för stressad och man beslutade istället att avliva älgen."

Se vad som hände efter det att dödsskottet avlossats, fram till det att polisbåten bogserade bort den döda älgen. Alla mina klickbara bilder är tagna från köksfönstret, det är orsaken till att några av bilderna långtifrån är perfekta. (Läs också mina senare blogginlägg: onsdag 22 september, klicka HÄR! + tisdag 5 oktober, klicka HÄR!
Här bogseras den döda älgen bort.