26 maj 2014

Huk er gôbber - nu ladder hon ôm!

Gudrun Schyman

Lite lustigt att stridis-Gudruns namn rimligen uttalas shy man på det stora språket. Blyga män lär väl vara något som inte finns enligt Fi:s sätt att se på tillvaron, utan idel karlar av ta-för-sig-snitt. Existerar det en blyg man rör det sig i själva verket om en avliden man, torde tesen vara.

prat

Det här verkar bli ett inlägg med knorr. Åtminstone vad svansen beträffar. Nöff, nöff!
Oralt inkontinent är vad en turbokäft är. Jag minns att jag första gången stötte på ordet i litteraturen om Palmemordet. Det handlade då om den först mordmisstänkte, högerextremisten Victor Gunnarsson. Polisens förhörsledare slet sitt hår för att få en minsta syl i vädret under Gunnarssons forsande svada om allt - utom om förehavandena under mordkvällen. Lite fult kanske att nämna exhibitionisten Gudrun Schyman i samma veva som Gunnarsson - men nog är Fi-Schyman Sveriges nu ledande turbokäft. Även om konkurrensen inte minst i politikerkretsar är stenhård, bl.a. är floskel-Annie i C oerhört vass hon också.

En blind höna kan hitta ett korn heter det. Detsamma torde gälla en snacksalig en. Men det är ju mycket som är både viktigt och fundamentalt. Och med de facto en enda fråga på programmet kan opinionsbildning rimligen bedrivas på annat sätt än genom ett politiskt parti. Icke desto mindre tycker jag att det är åtminstone lite kul om Fi efter framgångarna nu tar sig in i riksdagen. En frisk fläkt som nog skulle syresätta det politiska debattklimatet även rent allmänt. En politisk debatt här i landet är lika förutsägbar som en väderprognos för Sahara. Annat är det i Jordanien, där kan det gå hett till. Åtminstone en smula åt det hållet tack. Bildligt alltså. 


politisk debatt

På fint språk kallas detta bordläggning.