8 januari 2012

Nordkorea: Katten har också avlidit

Kim Jong-Il


Bara kort tid efter Kim Jong-Ils plötsliga död har den stackars nordkoreanska befolkningen drabbats av ett nytt dråpslag: Den Käre Ledarens katt - nummer 2 i statshierarkin - har också hastigt gått bort, och begravdes redan samma dag.
Härstammande från grannlandet Kina blev Mjau Tse-Tung hos den svältande befolkningen rentav ännu mer populär än husse Kim Jong-Il. Och dödsfallet nu så här en bit in i det nya året måste betecknas som en ren kattastrof för landet.

I motsats till Kim Jong-Il skrev Mjau Tse-Tung aldrig några operor, var inte världens främste poet, uppfann aldrig hamburgaren och var inte någon trendsättande modeikon. Han kunde inte heller manövrera jetflygplan och var aldrig, mellan varven, verksam som filmproducent. Mjau gillade inte heller unga blondiner, arabiska fullblodshästar, årgångsviner och dyra bilar. I alla fall inte särskilt mycket.

golfMen Mjau Tse-Tung var fullständigt makalös på golf! Medan husse gjorde elva hole-in-one var det ALLTID hole-in-one för golf-ässet Mjau. Utom en enda gång. En enda. Begravningsbilden på Mjau är tagen just när han upptäckt att han missat hålet med en knapp centimeter. Det var sannolikt chocken som ledde till Mjau Tse-Tungs alltför tidiga bortgång. Nu har Nordkorea inte bara förlorat en stor ledare till - utan också världens i särklass bäste golfspelare någonsin.

Mjau Tse-Tungs far, Mjau Tse-Tyngst, uppnådde aldrig riktigt samma popularitet som sonen. Sannolikt berodde det på golfen. Fadern var nämligen fokuserad på annat.


Kim Il-Sung
Båda skickade i alla fall då och då iväg kattmat (torrfoder) till de nödlidande nordkoreanerna. Den nye allra högste ledaren, Kim Jong-Un, har dock aldrig behövt livnära sig på kattmat. Han har uppenbarligen gått på annan kost. Och så kallas han också "Underbara Uppblåsbara Kim Jong-Un" bland befolkningen. Åtminstone den del som är fullständigt trötta på livet, och som snabbt vill bli gripna och avrättade - helst inom 24 timmar.


Kim Jong-Un

Jag tycker fruktansvärt illa om det totalitära s k kommunist-Kina. Vad beträffar närbelägna Nordkorea är det så att man egentligen saknar ord. Fullständigt. Men ett utsvultet folk styrt med järnhand av en totalt hänsynslös diktaturregim har en enormt lång väg till drägliga förhållanden. Man önskar förstås att första stegen dit för det i många år stenhårt drillade och kontrollerade folket tas så fort som möjligt. Men t o m det verkar oerhört avlägset. Stackars nordkoreaner.

I medierna: ABDNDN 2.

14 kommentarer:

 1. Såg på Tv att nån journalist fick frågan: Var folkets tårar verkligen äkta?
  Om det kan de lärde tvista

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har ju kommit uppgifter att inte tillräckligt uppvisad sorg resulterat i domar på sex månaders arbetsläger.
   Inte särskilt framstående Blogger/Blogspot har för övrigt nu äntligen vässat kommentarfuntionen med bl a "trådade" kommentarer - som jag härmed debuterar med här på bloggen ...

   Radera
 2. Den ena katastrofen följs av en kattastrof för det koreanska folket... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det sägs att ryska Екaтeринa Алексе́евна får en motsvarighet i Nordkorea. Ny nummer 2 i statshierarkin: Kattarina den stora. King size! Som husse.

   Radera
 3. Tja, de har det tungt nu men de repar sig säkert lagom till Sommar-OS då deras 11-åriga små flickor kommer in i gympsalen med sina bakbundna knän...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Koreanska språket är inte riktigt min likör. Förhoppningsvis är inte texten på bilden med Mjau Tse-Tyngst en grov fräckis på koreanska. Denna blogg håller nämligen anständighetens fana högt. Ganska så högt, i alla fall. Men eftersom originalbilden ju är en propagandabild får väl sannolikheten för att det är något koreanskt oanständigt betraktas som tämligen låg. Men, det är klart, jag kan ju ha fel ...

   Radera
 4. Jag har låtit rekonstruera vad som skedde. Kim Jong-Uns mentor sade sorgset en domens dag:

  – Din fader kommer snart att dö.

  – Katten också!

  Därmed blev även dennes saga all.

  I Nordkorea är kattmat sannolikt inte gjord för det attributiva djuret i fråga utan snarare av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt i prick! Och kattafalk x 2 i kattedral x 1 ...

   Radera
 5. Såg just att de som inte grät "på rätt sätt" nu deporteras till straffläger. Men det framgick aldrig om det var vid kattens begravning eller Kim Jong-Il.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert handlade det om kattfans begravning!

   Radera
 6. Strålande belysning av ett hett ämne. I vanlig ordning med en härlig glimt i ögat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Probläääm! - har inte bara de stackars nordkoreanerna.
   Även gamle S-hövdingen Ingvar Carlsson har nog gråtit en eller annan skvätt på sistone.
   Fast knappast kattrelaterat lipande.

   Radera
 7. Stackars folk som är så hjärntvättade. För dem spelar väl ingen roll vem som tar över. Bättre verkar de inte få det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får som sagt vara innerligt tacksamma över att inte ha fötts nordkoreaner.

   Radera

>

<$BlogItemCommentCount$> comments