27 januari 2012

(S)uperman???

Stefan Löfven

Värsta krisen någonsin, eller rättare sagt hittills, och alla väntar sig ett "säkert kort" som ny ledare för partiet i fritt fall. En stark ledare med auktoritet och gedigen politisk erfarenhet, och som skulle kunna föra partiet upp till forna dagars höjder.
Men åtskilliga är vi allt som tappar hakan när S-ledningen efter fem dagars intensivt diskuterande till sist går ut med vem som man har kommit fram till.

Det blir en fackbas utan någon längre eller djupare politisk bakgrund - förutom några år i verkställande utskottet.
Har aldrig suttit i riksdagen, ingen erfarenhet av regeringsarbete, frågetecken hur han är som debattör och lär sakna glöd.
Men lugn och stabil ska han vara - är det Juholts totala motsats som man har varit ute efter? Rätt och slätt.
Nåja, Stefan Löfven kanske var den enda person som ingen (falang/gruppering/distrikt) skrek rakt ut om: "Över vår döda kropp som ny partiordförande!" Det finns onekligen en hel del att uträtta inom partiet, efter alla stridigheter under de senaste åren.
Som med alla nya partiledare blir det också för Stefan Löfven en sorts offentlig smekmånad, och en Löfven-effekt uppåt i väljaropinionen. Men det är ju från en för S historiskt låg nivå.
Och knappast något bestående lyft att tala om för det identitetsjagande partiet.
(S)uperman blir han med största sannolikhet inte, Stefan Löfven. I alla fall inte en okraschad. Och m
öjligen kan han bli staty. I någon form, någonstans - så att säga. Återigen besvikelse i S-leden, som lär fortsätta drömma om Frälsare Margot Wallström.

Stefan Löfven

I medierna: AB, SvDDNSVT

6 kommentarer:

 1. Vilka fina och symboliskt laddade bilder! Vi får se vad som händer med denne tjomme. Intressant att de väljer en kandidat som faktiskt inte ens hittar inne i riksdagshuset. Som dessutom påminner till det yttre om Christer Sjögren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Total Christer Sjögren-kopia! Bara en enda sak skiljer: tänderna.
   På Google bild-sök finns det faktiskt en underkategori till "Stefan Löfven": "Stefan Löfven tänder".
   Arbetar på att sätta mig in i denna del av den politiska debatten (som bl a figurerat på Flashback).
   En riktigt tandlös partiledare för (S) vore ju en veritabel önskedröm för Reinfeldt. Näst efter en Åsa Nisse-marxist.

   Radera
 2. Jo, nog är det Juholts motsats. Gott så! Ett steg i rätt riktning. Men nu ser jag att sossarna ska skola in honom i sina gamla fåror. Som bekant har dessa blivit för djupa för svenska folket. Det hade varit bättre om sossarna gått i skola hos Löfven :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har noterat att SL ska på en partiledarkurs (som åtminstone AB uttryckte saken).
   Snart lär jag bli utsedd till vd för Svenska Handelsbanken, och skickas därefter på bank-vd-kurs.

   Radera
 3. Nä, vad skall man säga. Om Christer Sjögren kan få tanter knäsvaga kan nog även denna torrboll till fackpamp agera röstmagnet, i alla fall inledningsvis. Att han inte ens sitter i riksdagen är dock ett klart minus, det är väl där; i utskotten, fikarummen och korridorerna som all politik skapas i Sverige. Om han sedan (mot all förmodan) skulle bli regeringschef startar väl den verkliga karusellen av missbedömningar, felbeslut och kaosagerande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en smekmånad blir det ju i vanlig ordning.
   Men han torde vara alldeles för tunn & smal i rollen.
   Som statsminister (även efter valet 2014) bör man ju ha en riktigt vass politisk allmänbildning (uppdaterad & med historiken i bakhuvudet).
   En positiv sak med SL är väl annars att han i massor av år haft ett "vanligt jobb". Det är ju annars lite si och så med den saken i politikerleden på riksnivå.

   Radera

>

<$BlogItemCommentCount$> comments