4 november 2010

Skogens konung träder fram

MOOSE Pictures, Images and PhotosSå skulle man äntligen få veta hur årets kungliga älgjakt hade gått.
Kungen på pressträff med 60-talet tillresta journalister och andra mediamänniskor.
Stor besvikelse. Så lite, så lite på pressträffen handlade om väsentligheterna. Det enda man fick veta av kungen var att årets jakt inte hade gått så där jättebra, men att han i alla fall sett rumpan på två älgar.

fast Pictures, Images and PhotosDet blev annars så förfärligt mycket ovidkommande prat.
Om kommande Kinaresa för kungen. Och om någon besynnerlig bok som kommit ut idag. Herregud - kungen är väl ingen recensent heller.
Och böcker är väl det tristaste som finns.

Nej, älgjakt ska det vara. Och "vin, kvinnor & sång". Och .............

I alla fall om man är kung.

Och om man som snart 65-åring kanske inte vill vara kung så länge till så finns ju en kronprinsessa som är som en kopia av en själv. I alla fall har kronprinsessan på sistone kommit igång rejält med den knugliga grodverksamheten.                
                  
                Helsingborg 2010-08-26: (Det bästa finns under de 37 första sekunderna.)
                
               
                Helsingfors 2010-11-02:

                                         
Jag vet. Victoria är inte den enda som inte känner till det där med uttalet av Ramlösa. Men ortsnamnet har ju ingenting med (tavel-)ram att göra. Förledet i namnet  - "ramm" - har betydelsen fuktig äng eller våtmark. 7 av 10 svenskar uttalar fel, enligt en nätenkät i Aftonbladet för ett tag sedan. Men om man är ute på ett kronprinsessejobb så bör man kanske veta.

PS 1. Jag hade (ju) nyligen ett liknande inlägg som detta, om kungliga grodor: 
Små grodorna, små grodorna ...

PS 2. Om kungacirkusen: AB, EXPR, SvD, DN.

12 kommentarer:

 1. Leste det kom bok om Knugen, ja. Helt ufattelig at de ikke har noen rolle av betydning i landets styring lenger.

  Forøvrig burde apanasjen utbetales av sladderpressen. De er vel snart de eneste som er tjent med å ha et kongehus.

  SvaraRadera
 2. Hej Hakkespett! Ja, fina dagar för "sladderpressen". Annars får vi väl vara tämligen glada över att kungahuset inte längre har något att säga till om. Utan att det mer handlar om en operettliknande verksamhet.

  SvaraRadera
 3. men är det ändå inte lite småcharmigt med dessa trots allt obetydliga felsägningar som är på sådan nivå att man kan le och skratta åt situationen. Det blir liksom lite mänskligare i framtoningen. Det hade det aldrig blivit i en republik....!

  SvaraRadera
 4. Hej Kjell! Ja, ingen är ofelbar. Och alla gör vi våra fel. Och Victoria hanterar förvisso grodorna på ett rätt charmigt sätt. I motsats till kungen, skulle jag vilja påstå. Men ändå gäller det väl att - vid offentliga tal - skärpa sig riktigt ordentligt med just ortsnamnen. Det tycker jag ligger lite vid sidan om dyslexi. Det handlar ju ytterst om respekt för värdfolket. Det allra värsta i genren är väl när kungen tilltalade 10.000 jubileumsfirande Arbogabor med "Kära örebroare".

  SvaraRadera
 5. Håller med Bengt, det är trist att vi naturintresserade undersåtar inte ska få oss till livs fortgående uppdateringar hur jakten fortgått.

  T ex hotades förra året Drottningsholms slott av Vildsvin. Vän av ordning vill vet hur det gick för jägarna Noppe, Nuppe mfl som skymtar förbi i klippet. Hur har det gått med "svinerierna" om uttrycket tillåts, hur många har majestätet & Noppe nedlagt sedan sist...svin alltså.=D

  http://www.youtube.com/watch?v=wkINKrclWXg&feature=fvsr

  SvaraRadera
 6. Ja, man får väl hoppas att han har sätt just älgarnas rumpor i skogen och inte några nymfers ;)
  Han var lite som Jan Guillou när man ertappade honom som spion för KGB. Väldigt uppspelt... och avfärdar som gamla synder. Inte heller pratade han rakt in i kameran, vilket avslöjar ju också en hel del.
  Man får väl hoppas att han har nu mognat och lägger våra pengar på annat viktigt. Som jakt. :)

  SvaraRadera
 7. Hej Antonia! Ja, hehe, det är väl fortfarande ganska obekräftat att rumporna tillhörde just några älgar.

  SvaraRadera
 8. Hej Walker! Hehe - jag kikade på klippet. Törs nog inte skriva vad jag nu tänkte skriva om huvudrollsinnehavaren ... Tack för tipset!

  SvaraRadera
 9. hahha ja det är inte lätt alla gånger... ang boken så är det ju eg inget nytt som står däri antar jag. kvällspressen skrev väl om det för ett antal år sen?

  SvaraRadera
 10. Hej Charlotte! Ja, vilken kungasoppa. Och om Victoria: För att kunna kalla sig professionell bandklippare bör man nog ha bättre reda på var man är - och hur man uttalar det.

  SvaraRadera
 11. God morgon Bengt!

  Sv: Jag ska absolut kolla in om jag kan få fram någtot om vår kära kung, jag brukar normalt sätt inte bry mig om sånt efter som chansen är ganska stor att det är som det står i boken, men jag kan kolla in och eventuellt få fram lite mer konkreta, detta kan dock vara svårt eftersom det troligen är ett inlärt tal som någon han har skrivit åt honom, med andra ord jobbar "fel" signaler, men jag ska studera och kolla om jag får fram något!

  SvaraRadera
 12. Hej Väktarn! Gomorron själv! Lycka till med knugen!

  SvaraRadera

>

<$BlogItemCommentCount$> comments