12 oktober 2010

TV4:s Solsidan jagar lägenhet

Här i Hammarby Sjöstad kryllar det sedan igår av lappar, upptejpade på bland annat lyktstolpar.
Det är produktionsbolaget bakom succéserien Solsidan, Jarowskij, som är ute efter en lägenhet för inspelning av några scener.
Solsidan
Efter inte ens ett dygn har redan ett 30-tal i området mailat in till Jarowskij och en hel del också hört av sig på telefon. Det berättade produktionsbolaget, som jag för skojs skull ringde till tidigare idag. Helt sanslöst.

Jag tycker själv att svensk tv-humor ofta är rätt så dålig - men visst var den här komediserien fullständigt lysande. I början på det här året visades ju första säsongens tio avsnitt ...
Inspelningarna av säsong 2 verkar ha startat redan månadsskiftet augusti/september. Och det är väl lite grann höljt i dunkel varför det nu behövs en lägenhet i "fläschig" stil inne i Stockholm. Serien handlar ju om vardagslivet i Saltsjöbadens Solsidan i min gamla hemkommun Nacka. 

När kommer 2:an att börja sändas? TV4 kan inte/vill inte berätta. Men tidningen Resumé har tippat under våren nästa år.

Min favorit i serien är Johan Rheborg. Det var faktiskt först med Solsidan som jag upptäckte hans storhet. Sist i Sverige? Enligt TV4:s hemsida är förresten Johan Rheborg den här gången med i både manusskrivandet och regisserandet.

Dessutom har han en för många troligen okänd sida - han är en skicklig fotograf. Inte sällan med motiv från Spanien, han lär ganska ofta hålla till i eller omkring Barcelona.

Blogg har han också: Johan Rheborgs blogg. Mycket foton (förstås) - bl.a. från redan avverkade inspelningar av Solsidan, säsong 2.

Vi kan inte vänta! (Obs: har absolut inget med politik att göra).

LÄS OCKSÅ: Sensationellt besked om Solsidan från TV4.
LÄS OCKSÅ: Solsidan, TV4 och all denna reklam.