16 augusti 2011

IMF-chefer och statlig prostata

Christine Lagarde
Oro i världsekonomin.
Vad gör då chefen för Internationella valutafonden (IMF) Christine Lagarde?

Jo - ägnar en stor del av sin kraft åt min lilla person. Har på sistone fått två mail från henne, en av världens absolut mäktigaste kvinnor.

Franska Christine Lagarde blev ju nu i sommar ny IMF-chef efter landsmannen Dominique Strauss-Kahn.

Dominique Strauss-Kahn och några till.
På bilden till höger ses han under en gemytlig stadspromenad tillsammans med några nya manliga bekantskaper.

Mailen från Madame Lagarde är inte helt kristallklara. Men så är jag inte heller någon ekonom. Eller medicinare. Statlig prostata? Icke-statlig prostata? Men man kan ju inte veta allt ... Mailen, två identiska (har kommit med någon veckas mellanrum), dök upp direktöversatta till svenska:

E-mail från Christine Lagarde ...
Jag ville så gärna byta några ord med den numera Washington D.C.-baserade Christine Lagarde, av arbetsgivaren IMF aningen lite snålt försedd med blott en rocketmail.com-adress och ett brittiskt mobilabonnemang. Är hennes arbetsrum i IMF-högkvarteret stort som en ordinär klädkammare?
- She went out. Be back soon. Be back soon. Where are you from?
- Jag är from India! I phone again!
Längre än så kom jag inte när jag faktiskt ringde mobilnumret. Lite överraskande var det en karl med grov basröst och påtaglig brytning (nordafrikansk?) som tycks vara Madame Lagardes sekreterare, eller så.

En tanke slog mig plötsligt. Kan det vara så att mailen egentligen signalerar att IMF-chefen Christine Lagarde behöver "ekonomiskt stöd". Men för stolt för att skriva det rakt ut. Visserligen var hon välavlönad som Frankrikes finansminister, och får nu som IMF-chef motsvarande tre miljoner svenska kronor om året (efter skatt). Men vem vet. Hon kanske har spelat bort alla sina pengar. På Bingolotto? Eller liknande.
Till den uppgivna IMF-adressen skickade jag genast iväg ett rejält stödpaket:

Stödpaket till IMF-chefen Christine Lagarde.

Det tycks inte gå som på räls för alla dessa stackars IMF-chefer. Här är en bild på den förre, Dominique Strauss-Kahn, tillsammans det amerikanska presidentparet Barack och Michelle Obama. Från G20-mötet 2009. I Pittsburgh.

Dominique Strauss-Kahn och det amerikanska presidentparet Barack och Michelle Obama under G20-mötet 2009 i Pittsburgh i USA.

När Dominique Strauss-Kahn ser något feminint mörkt får han något ljust i blicken. Presidentfru eller hotellstäderska - det kvittar!

PS.
Nästa domstolsförhandling om brottsmisstänkte Dominique Strauss-Kahn sägs hållas 23 augusti (för tillbakablick: klicka här) ...