4 augusti 2011

Arne Hegerfors blir politisk kommentator

Arne Hegerfors: Det ser mörkt ut på Camerons avbytarbänk!

Kameruns avbytarbänk under fotbolls-VM i USA 1994.Brittiske premiärministern David Cameron hade det tufft häromveckan när avlyssningsskandalen med koppling till den egna regeringen diskuterades i parlamentet.
Det blev ju den legendariske sportkommentatorn Arne Hegerfors som överraskande kallades in av SVT för att rapportera om den politiska debatten. Ont om folk så här i semestertider.

Och som alla vet dammade Arne av sin gamla hit från fotbolls-VM 1994 i USA:
"Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk."
Stor succé!

Mats Knutson, inrikespolitiskt orakel på Rapport i SVT.Att sportreportrar kan ha ett otroligt brett register är den suveräne göteborgaren ett fullständigt lysande bevis på. Och nu är det alltså klart (eller åtminstone ryktas lite grann) att Arne Hegerfors har fått fast anställning på SVT:s Rapport - som utrikespolitisk kommentator. 70 år gammal (korr:) ung nästa sommar. Men ny karriär! Utmärkt val av Sveriges Television!
Nu önskar man sig bara att den inrikespolitiske motsvarigheten på Rapport, lite bleke kommentatorn Mats Knutson (han är mycket riktigt också från Blekinge), blir lika formuleringsduktig som hela svenska folkets Arne.
Och gärna lite mindre tråkig. Kanske även aningen mindre pompös.

16 kommentarer:

 1. Kan redan nu höra Arne kommentera riksdagsbeslutet i höst om det femte jobbskatteavdraget:
  -...och Reinfeldt kammar noll...efter Alliansen kommer Juholt och Åkesson, den oheliga alliansen...

  SvaraRadera
 2. Hej Nonsensakuten! Kalle Sändare (=min läromästare när det gäller telefonintervjuer) skulle (ju?) när två stycken skulle ingå ett förbund i kyrkan försöka få tag på en förbundsklänning. Och den skulle vara brunlila i basen, som han sa.

  Apropå allianser ...

  Kalle Sändare är väl annars nästan totalt bortglömd. Och det var avsevärt mindre ståhej när han gick bort än när Michael Jackson gjorde det - bortgångarna diffade väl på max ett år ...

  SvaraRadera
 3. Hei og hopp! Long time, no see. Bare en liten kommentar sånn off topic: Jeg har byttet bloggportal, siden vgb er i ferd med å bli lagt ned. Jeg blogger nå, sammen med en hel del av de gamle, gode på vgb, på den etter måten nye bloggportalen Bloghog. Hvis lyst og anledning, gå inn på www.dageigil.bloghog.no

  SvaraRadera
 4. *GARV*

  Kanske premiärminister Cameron fått avlyssningsidéerna från sin klon, den nye kommissarien i Midsommer... ;-)

  SvaraRadera
 5. Utmärkt! Och Knutsson kan gå till TV-sporten för att erbjuda lite stil istället för den numera omåttligt dryga sportkommentatorsjargongen. Då kanske man rent av kan börja titta och framför allt lyssna igen.

  SvaraRadera
 6. Hej Jernis! Hehe, Knutson till TV-sporten vore ju ... originellt.

  Fast, det är klart, jag själv har 50 procent Blekingeblod (Asarum utanför Karlshamn, av alla ställen). Detta uppvägs av 25 procent Stockholmsblod - men framför allt av 25 procent Göteborgsblod (farmor). Jösses vad tråkig jag skulle vara utan sistnämnda 25-procentare.

  (Undrar om det finns någon Blekingebo i läsekretsen. Motattack?).

  SvaraRadera
 7. Hej Peter Harold! Jag måste erkänna att jag faktiskt aldrig någonsin har sett Morden i Midsommer. Men jag anar att de två du nämner är lika. Och när jag tänker ett varv till (går ibland lite trögt - sommarvärmen?) så hade Walker på bloggen Dagdrivarklubben nyligen ett inlägg på det temat ...

  SvaraRadera
 8. Hej Dag Eigil! Ja, det har ju ryktats en längre tid att VGB skulle läggas ner. Månadsskiftet sept/okt såg jag när jag nyss var inne en sväng på din nya bloggadress ...

  SvaraRadera
 9. Blekingebo men inte infödd (tack o lov) Bott i Karlskrona sedan 1998.

  SvaraRadera
 10. Hej Nonsensakuten! Se där - Karlskrona!

  Kom plötsligt att tänka på att det nu är prick 30 år sedan ... men exakt när, undrade jag? Gick till "W". Prisa värdelöst vetande!

  U 137 eller egentligen S-363 var en dieseldriven sovjetisk ubåt av whiskeyklass byggd 1956 som gick på grund på Torumskär vid inloppet till Gåsefjärden, i militärt skyddsområde utanför Karlskrona, Blekinge den 27 oktober 1981.

  SvaraRadera
 11. Jo, de har redan börjat förbereda firandet. Maringubbarna här nere går omkring med specialsydda nattmössor med datumet insytt med guldtråd i pannan...

  SvaraRadera
 12. Hahaha helt underbart roligt!
  Men det är verkligen nästan aldrig försent att påbörja en ny karriär.
  Så länge man nu är vid liv, vill säga. Mer sådant, det friskar upp.

  SvaraRadera
 13. Hej Nonsensakuten! Hur ska det firas i Karlskrona? Med massor av whisky?

  SvaraRadera
 14. Hej Nurseblog! Det finns de som förefaller att i grunden inte åldras ett skvatt. AH hör till dem. Inte så dumt.

  SvaraRadera
 15. Vad jag är avundsjuk på folk som kan svänga med orden.
  Det går inte att lära in, man har bara en sån krull i sin hjärna och jag saknar just den krullen. :(

  SvaraRadera
 16. Hej Antonia! Om man är född 100-procentig göteborgare så har man krullet i hjärnan med automatik. Det lär i alla fall underlätta. Synd om oss som är stockholmare osv.

  SvaraRadera

>

<$BlogItemCommentCount$> comments