4 augusti 2011

Arne Hegerfors blir politisk kommentator

Arne Hegerfors: Det ser mörkt ut på Camerons avbytarbänk!

Kameruns avbytarbänk under fotbolls-VM i USA 1994.Brittiske premiärministern David Cameron hade det tufft häromveckan när avlyssningsskandalen med koppling till den egna regeringen diskuterades i parlamentet.
Det blev ju den legendariske sportkommentatorn Arne Hegerfors som överraskande kallades in av SVT för att rapportera om den politiska debatten. Ont om folk så här i semestertider.

Och som alla vet dammade Arne av sin gamla hit från fotbolls-VM 1994 i USA:
"Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk."
Stor succé!

Mats Knutson, inrikespolitiskt orakel på Rapport i SVT.Att sportreportrar kan ha ett otroligt brett register är den suveräne göteborgaren ett fullständigt lysande bevis på. Och nu är det alltså klart (eller åtminstone ryktas lite grann) att Arne Hegerfors har fått fast anställning på SVT:s Rapport - som utrikespolitisk kommentator. 70 år gammal (korr:) ung nästa sommar. Men ny karriär! Utmärkt val av Sveriges Television!
Nu önskar man sig bara att den inrikespolitiske motsvarigheten på Rapport, lite bleke kommentatorn Mats Knutson (han är mycket riktigt också från Blekinge), blir lika formuleringsduktig som hela svenska folkets Arne.
Och gärna lite mindre tråkig. Kanske även aningen mindre pompös.