15 augusti 2010

Sandhamn - en dubbelnatur

Tog t-banan ut till Sandhamn i yttersta havsbandet i Stockholms skärgård. Går ju otroligt mycket snabbare med t-bana än med de gamla båtar från förhistorisk tid som fortfarande är igång - på bilden tuffar en in i Sandhamns hamn.Här vilar inga ledsamheter, precis.
Det Ljuva Livet. Med lämpliga vätskor, både utvärtes och invärtes.


Schkåll !!!!!!!!
Hamnen i Sandhamn  - ett hav av bländande kritvitt. Alla dessa mer än svindyra lyxbåtar, eller snarare lyxjakter. Och alla båtarna ser så förbaskat lika ut ...
Skulle det behövas lite mera cash, så finns ju möjligheter. Bakom fashionabla Seglarhotellet. Lite vid sidan om, om man säger så. I en uppställd container, och med själva automaten fastkedjad ...
Heldagen igår i Sandhamn slutade med att jag gick på en riktig mina. Sedan tog jag t-banan hem.
På tal om fötter, jag tänker alltså på sista bilden - här kommer en fotnot:
Jag gillar Sandhamn skarpt. Trots det ofta bräkiga Stureplanspartajandet på ön, sommartid. För det finns också ett genuint skärgårdsgemyt på Sandön. Sandhamn är ju, för den som inte vet, egentligen bara det lilla samhället på ön Sandön. Inte minst Trouville på Sandöns södra sida är något som inte går av för hackor. Denna den långsträckta stranden med vit, fin sand tar 20 minuter att gå till från samhället. Det där med den urkomiska t-baneskylten, då? Bytte några ord med Björn Westerlund, egenföretagare nere i hamnen. Sandhamns t-baneskylt har varit uppe i tre, fyra år nu. Och Björn berättade att det är folk (utländska turister - mest?) som när de ser skylten faktiskt tror att det går t-bana ända ut till yttre havsbandet i fantastiska Stockholms skärgård ...

7 kommentarer:

 1. ser jättemysigt ut där. aldrig varit. går det att åka t-bana dit alltså eller har jag fattat helt fel

  SvaraRadera
 2. Som du skrev i inlägget så finns det en annan sida av Sandhamn också, det skulle vara intressant att höra om de "vanliga" Sandhamnsborna nån gång. Eftersom du befinner dig närmare källan (t-banan stannar inte i Småland!) så vore det kul om du hade möjlighet att berätta om dem också!

  Heidi

  SvaraRadera
 3. En herlig bildereportasje fra et nydelig sted som vi fortsatt har til gode å oppleve. Vi har besøkt Stockholm ved et par anledninger, men noen slik tur har vi ikke vært på. Det er flott at de gamle båtene fortsatt går, på tross av t-bane og moderne tider ellers. 'en tur med dem gir nok en spesiell følelse. Og ellers later jo været til å ha vært upåklagelig hos dere, også. Hvem sier at august ikke er en skikkelig sommermåned? Ha en fortsatt fin dag. :-)

  SvaraRadera
 4. Fasen, jag blev också lurad. Eftersom jag ju blir sjösjuk av att gå ombord på Djurgårdsfärjan (INNAN den lämnat sin kaj) skulle det vara trevligt att kunna ta "tricken" till Sandhamn.

  Jag skall erkänna att jag gillar de där motoriserade vrålåken med sina sjukhusvita skrov. Men jag tror inte att jag skulle stå ut med de ombordvarande... i alla fall inte de som är av kaliber Stureplan.

  SvaraRadera
 5. Jag ville ju också fråga vilket T-bana ska man ta?

  SvaraRadera
 6. Hej alla: Charlotte, Heidi, Dag Eigil, Peter Harold och Antonia! T-bana? Hmm. Den osäkre kanske bör fråga sig fram från t-centralen ... Sandhamn är härligt! Och den här lördagen var kanske den sista riktigt varma dagen denna sommar. Men - vem vet? Jag har aldrig varit i Sandhamn/på Sandön annat än på sommaren. Kunde vara kul också med "icke-säsong".

  SvaraRadera
 7. Undrar jag om inte den stationen blev flyttad från Korsö till Sandhamn vid okänd tidpunkt :-) Menar att stationen kom till Korsö 1991../ En som kom ihåg

  SvaraRadera

>

<$BlogItemCommentCount$> comments