9 april 2012

Fobi av allra värsta sorten

fobi

fobi

medicin
Den extrema rädslan för bindestreck är ju den mest utbredda av alla fobier. Och överallt ser man exempel på denna mycket svåra fobi.
Men alltför många lider helt i onödan. Stackare! Men man måste helt enkelt göra något åt sin fobi. Vilket åtskilliga struntar i. Och det blir varken medicinering eller terapi, som ju bägge är dokumenterat effektiva mot bindeskräck.

sällskapsresan
hjärnaVad sker i en bindeskräckdrabbads hjärna?

En nyligen gjord studie visar att flera ofta tror sig vara robotar. De talar robotmässigt, stötvis - alltså särpratar. Och känner att de också måste skriva robotmässigt, stötvis - alltså särskriva. Alla former av sammansättning av ord upplever dessa som ett hot mot den egna robotidentiteten.
orm

Andra uppger att de förnippar bindestreck med något fult, något smutsigt, något äckligt. Så fort dessa bara råkar se ett bindestreck så ska det tvångsmässigt genomföras ett grundligt ögonbad. Drabbade i den här gruppen arbetar ofta som grafiska formgivare.

Men samtidigt accepterar de sistnämnda märkligt nog bokstäverna "I" (versalt) och "L" (gement). Trots att de också är en sorts streck.

Ska man utelämna något i texter så ska det väl i så fall vara bokstaven "S" - alla vet ju vad den påminner om. Men bindestreck fullständigt älskar jag! Ingen bindeskräck här inte.


bokBokomslagets formgivare är inte bara svårt bindeskräckdrabbad utan ägnar sig konsekvent åt styckmord på ord. Brutalt och hämningslöst.
Och - vad heter egentligen den rätt nyutkomna boken? Skicka in din gissning till SNS Förlag! De tre först öppnade rätta brevsvaren ger fina priser!

Apropå gissning (se loggan i början på inlägget)...
Vad heter TILLVÄXT
               VERKETs generaldirektör?
Svaret får en att litegrann tappa hakan. Lider uppenbarligen av bindeskräck - men heter Lugnet! Christina Lugnet. Och just denna myndighets bindeskräck är extra trist. Kan ju ge intryck av okunskap. Men det är väl kunskap som ger tillväxt? Eller har jag fått allt om bakfoten?


Jag brukar ibland gå förbi Tillväxtverkets huvudkontor här i Stockholm. Finns på Götgatan på Söder. Men jag tror att jag någon gång faktiskt ska titta in hos bossen Lugnet (tro henne inte!).


uggla