22 augusti 2012

Poliser är riktigt skumma typer

särskrivning
OBS: "ALLTID"! Å, vad det känns tryggt på restaurang Solstugan i Stockholm. Poliser ska hållas kort! Matställets tuffa attityd har gjort att det numera är ytterst sällan som någon polis ertappas inne på området. Man behöver alltså inte ett dugg ängslas för att bli bestulen eller nerslagen. Solstugan är ett föredöme när det gäller brottsbekämpning: nu är stället praktiskt taget garanterat polisfritt!

Solstugan är billigt också. I alla fall billigare än Grand Hôtel, som Tillväxtverkets sparkade general- direktör hävdade var det billigaste alternativet när det skulle hållas personalfest. Hon glömde Solstugan!!! Det statliga verket har ju förefallit vara en aning vilset i verkligheten. Därför har man uppenbarligen inte heller känt till att det är lätt som en plätt att ta sig från Tillväxtverket (t-banestation Medborgarplatsen) till Solstugan (t-station Kristineberg) med Gröna t-banelinjen!

solstugan
En jättestor veranda har Solstugan också, exteriört ser matstället ut som en gigantisk svensk sommarstuga. Rött med vita knutar, doftandes inte bara käk utan också malätet 60-tal. Med andra ord väldans gemytligt!

Oj, nu börjar det här inlägget likna rena rama reklamen. Men jag vill ju bara hjälpa till. "Man måste vara rädd om skattebetalarnas pengar", som politiker och andra statliga företrädare brukar säga. Visserligen i andra sammanhang än egna personalfester, representation och liknande. Men ändå ...

Och minsann kan man faktiskt bara på tio minuter ta sig från regeringskvarteren (ungefär vid Hauptbahnhof på kartan) till Solstugan (hållplats Fredhäll) - med busslinje 62. Något för inte minst näringsdepartementets 300 anställda att ha i minnet, t ex när det vankas personalfest. På Östermalm, förresten, passerar 62:an nära Calle Bildts enkla lya på Karlavägen. Perfekt för ministern när exempelvis amerikanska kompisen Hillary C är på besök och det är läge för en bit mat. Calle lär dessutom älska att åka SL-buss!
Man måste vara rädd om skattebetalarnas pengar! Det är vi ju alla överens om.
solstugan karta