1 juni 2012

Kungen inte sämre än republikanerna

kungen
Kommer av en händelse att tänka på kungen när jag läser om Mitt Romney, presidentkandidaten för det republikanska partiet i USA, och dennes slogan "A better Amercia" (SvD/DN).

Ser framför mig en kortklippt och solbränd president Carl Gustaf Bernadotte, självsäkert leende.
Demokratiska partiet är det som gäller, förstås. Av födsel och ohejdad vana vill han inte gärna beblanda sig med pojkarna & flickorna i det republikanska lägret. Och Carl Gustaf skulle slå dem alla, republikanerna alltså, i presidentvalet. Han är faktiskt lite smartare.

republikanerSka erkännas att konkurrensen inte varit särskilt vass. Det var strängt taget ett rätt snurrigt gäng som började slåss sinsemellan om att som republikanernas representant ta presidentstriden med demokraternas Barack Obama. En salig röra av åsikter, där Mammon och Gud (den stränga Gamla testamentet-varianten) tycks lika mycket viktiga. Mitt Romney är dock lite speciell, han byter åsikt hela tiden i fråga efter fråga. Har republikanerna någon gång i modern tid fått fram en president med något i skallen?

Möjligen tidiga 70-talets Richard Nixon. Han hade å andra sidan vissa brister när det gällde hederligheten. Det var ju bland annat Watergate-skandalen, och så erinrar jag mig att alla avråddes att någon gång köpa en begagnad bil av karln. Han sålde inte heller så många.

partisymboler usa
Efter att jag i massor av år samlat på elefanter (har runt 400) förestår vissa förändringar. Jag gör mig av med elefanterna, och börjat samla på något annat - åsnor?
"Envis som en åsna" ger 153.000 träffar på Google. Obs: "det andra" uttrycket om åsna ger bara 18.900 sökträffar. Kan inte förneka att samlarbeslutet i viss mån kan vara relaterat till de amerikanska republikanerna. De har just elefanten som partisymbol. Ajajaj. Gissa förresten vad demokraterna har för symbol för sitt parti.
Presidentvalet i höst bör bli en lätt match för Obama ...