13 juni 2011

Luftballonger istället för bussar?

Luftballong i Hammarby Sjöstad.
Jag tog bilderna (i bloggens smala högerspalt som bildspel) häromkvällen från balkongen här i Hammarby Sjöstad, nära Stockholms innerstad. Storstockholms Lokaltrafik (SL) testkör inför en satsning på luftballonger? Kanske.
Men det kan också vara en luftballongtur för folk med höjdskräck eller som är flygrädda sådär i största allmänhet. Därav denna en smula ohöga höjd?

Företaget som arrangerar heter Upp & Ner. Var det denna afton ovanligt mycket just Upp & Ner för firman? Strul som gjorde att det blev aningen för stor betoning på Ner. Det är en annan vild gissning.
Molntjänster handlar det om på reklamen. Inte så himla mycket moln på denna tur i Stockholm. Det bidde ju mer vatten.

På tal om vatten. 500 meter bort ligger Danviksbron, känd i hela Sverige genom Lasse Åberg-filmen "S.O.S. - En segelsällskapsresa".
"Om vi lutar båten så kommer vi under!" Men det funkade ju inte så bra ...


"Om vi lutar luftballongen så kommer vi under!"
Undrar hur det gick ... 

8 kommentarer:

 1. Idag är det säkrast att ha egna vingar, inbyggd utombordare samt lite tålamod och tid. Då kommer man långt.

  SvaraRadera
 2. hade varit kul ifall luftballongerna ersatte bussarna men jag kan känna att det nog inte skulle vara så tidseffektivt! haha

  SvaraRadera
 3. Hej Antonia!
  Det kändes inte så värst säkert när man plötsligt ser en över hustaken-svepande luftballong som tycks vara på väg mot ofrivillig nödlandning på ett av taken. Då var det bäst att rusa över till andra änden av lägenheten - och balkongen - för att där fatta posto med framrafsad kamera.

  Men jag var då varken försedd med vingar, utombordare, säkerhetsbälte, hjälm, fallskärm, nödraketer, sjöstövlar, sydväst eller gummiraka!
  Ganska oskyddad ...

  SvaraRadera
 4. Hej Hanna! Men luftballonger är både miljövänliga och energisnåla!
  Och så behövs det nog lite lugnare tempo i Sthlm ...

  SvaraRadera
 5. Det kanske är nöjesfältet Gröna Lund som via något konsultbolag arrangerat någon ny, spännande åk-attraktion? Korgen kanske helt enkelt snurras runt för att sedan tippas upp-och-ner på lämplig plats? En raffinerad kombination av flygande mattan och fritt fall.

  Luftballonger skulle ju annars kunna lösa de till synes olösliga spårproblemen Storstockholms Lokaltrafik har. Utan spårbunden trafik - ingen lövhalka, ingen oväntad snö som plötsligt ligger i vägen på spåren och förhindrar framfart, kanske inte ens några signalfel?

  SvaraRadera
 6. Hej Nurseblog! Trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M) har ju av någon anledning fått pippi på spårvagnar och blockerar all utbyggd t-bana.

  Men trafiklandstingsrådet borde läsa det här blogginlägget och inse att lite mindre spårvagnar i luften (=luftballonger) är mycket bättre än de lite större spårvagnarna på marken.

  SvaraRadera
 7. Det är inget konstigt med att en luftballong flyger på låg höjd. Det är bara för att kunna hitta rätt vindar så att man åker dit man vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara dessa extrema lågflygare inte trasslar in sig i bebyggelse eller skogar kan det ju vara tämligen ok. Men ändå "något" udda.

   Radera

>

<$BlogItemCommentCount$> comments