25 mars 2011

Mustaschen - sådan är han egentligen

 

magnifying glass Pictures, Images and PhotosMustaschen valdes idag till Socialdemokraternas nye partiledare.
Men vem är han?

Denna blogg beslöt sig för att syna Mustaschen i sömmarna.

Vilken sorts människa är han?
Vilken bakgrund har han?
Vad gjorde Mustaschen i sitt tidigare liv?

Denna blogg har kommit över nedanstående dokument om Mustaschen:


Analys & kommentar:
                                 
* Att Mustaschen var en man i sitt tidigare liv är möjligen ett inte särskilt överraskande besked, som både vi och Mustaschen själv kan ta med fattning.
* Socialdemokraterna behöver verkligen någon som kan bygga upp ett något raserat parti. Och då är det förstås lämpligt med någon från byggbranschen - som Mustaschen. Även om verksamhetsområdet tidigare tycks ha varit religiösa byggnader. Å andra sidan: för åtskilliga - inte minst äldre, som senaste åren "inte känt igen sitt parti" - ligger det väl något lätt religiöst över S.

* Att Mustaschen är en hänsynslös karaktär kanske inte riktigt har framgått tidigare - en nyhet, minsann, på denna blogg! 
*
"Önskad". Ja, han var ju valberedningens förslag och valdes sedan enhälligt på kongressen. "Men inte älskad". Nej, Mustaschen var ju egentligen långtifrån förstahandskandidaten. Men partiledarfrågan blev ju så rörig. Mustaschen kan dock kanske bli älskad - om han gör sig av med den.
*
Den sista punkten har Mustaschen uppfyllt eftersom han i första hand har varit försvarspolitiker. Men anfall är ju bästa försvar. Och det lär vi bli varse om inte annat i kommande debatter.

Japp - så var det bara att invänta Stora Journalistpriset, efter detta scoop.

PS: Om du vill granska dig själv, för att kolla in vad du var för någon i ditt tidigare liv, klicka HÄR. Det gäller bara att skriva in födelsedata. Som för Håkan Juholt: 16 september 1962. Varning! Det kan bli uppskakande! Håll i dig!

I medierna: Expr, Expr 2, SvD, SvD 2, SvD 3, SvD 4, DN, GP, VG.