10 mars 2011

Flygande tefaten kommer snart

Snart! Väntan har sannerligen varit lång. Denna förbaskade vinter - är det någon som ens minns färgen grön, någon som kommer ihåg grönska?
Snart! Visst ser man verkligen fram emot det allra första riktiga vårtecknet: de flygande tefaten som plötsligt en dag dyker upp i svärmar. Alltid en lika underbar syn i skyn när de utomjordiska flyttfåglarna i metall är tillbaka. Då HAR våren kommit hit till Stockholm. Äntligen! Äntligen! Äntligen!

flygande tefat

De härliga ufona är inte bara vårtecknet nummet ett. De ÄR våren. De har ju våren med sig, väderleken slår ganska snabbt om till grön gubbe. Ja, dessa farkosters alla gröna män. Fast det kanske också handlar om gröna kvinnor. Eller gröna män OCH kvinnor. Eller gröna varelser - för att helgardera sig. Men strunt samma, det spelar ingen roll. Gröna fingrar är i allra högsta grad bara förnamnet. Och gröngölingar kan man ju knappast kalla dem när de som vanligt i en lekfull skapelseakt fixar till den grönska som vi nu har saknat så länge. De kan minsann sina saker!


Det enda negativa är att allt kommer att kännas så kort. Det dröjer inte länge förrän det blir höstgrått igen. Det är som om det gröna bara svischar förbi. Får gärna stanna kvar mycket längre.

flygande tefat

PS. Skriv gärna i kommentarsrutan så fort de första flygande tefaten/vårtecknen dykt upp i just din trakt! Meddela alltså inte lokaltidningen (eller möjligen CNN) först - utan den här bloggen. Helst.