1 december 2014

Konsten att hantera en budget

get

Här har vi Stefan Löfven med sin budget. Statsministern ser en aning spänd ut och förefaller inte riktigt ha situationen under kontroll. Verkar faktiskt vingligt där uppe på budgetryggen. Kan han hålla sig kvar? Och kan han göra det varje gång som han är ute på tur?
 
Budgeten är ett egensinnigt djur och färden kan sluta på ett ställe som man absolut inte har planerat. Vid en soptipp exempelvis. Där borde för övrigt den kamera (Löfvens) som filmen ovanför är tagen med hamnat för längesen.


Varför har han förresten något så mossigt som en budget? Varför göra det extra svårt för sig? Varför inte en budbil istället? Säkert är det MP-gardet i regeringen som tvingat honom att använda ett mer miljövänligt alternativ. Mindre utsläpp i luften, visst, men jag måste påtala att det istället kommer en hel del skit på vägen.

En budget måste hanteras varsamt och med förnuft. Regeringen, dvs Vi som inte kan sjunga-kören, har också sent omsider dammat av en jättehit från förr. Det rör sig om succélåten Hela familjen går ut med budgeten. Räcker det ända in i kaklet?

Om Vi som inte kan sjunga-kören låter det ........... ja, originellt. Med anledning av sällskapets tillkomst har det för övrigt startats en Facebookgrupp med namnet Stoppa plågsamma ljudförsök.


regeringen

Nedanför är själva låten, om nu någon skulle ha råkat glömma den. I den här versionen, med den rödgröna kommunstyrelsen i Bakvattnet, sjungs bara ”geten” istället för ”budgeten”. Det går bra det också, alla vet ju att det är budgeten det handlar om.

En budget kräver mycket omsorg och uppmärksamhet, ibland måste man ha en hel del fingertoppskänsla när man hanterar det känsliga djuret. Men det kan ändå gå åt skogen, eller snarare att budgeten skenar iväg just dit. Och så kan det också finnas tuvor på vägen. (DN)