17 augusti 2014

Kors i taket ...

Carl Bildt

... den allvetande och ofelbare excellensen Carl Bildt har ingen aning om hur oppositionsledaren stavar sitt namn! Från Carl Bildts blogg Alla dessa bokstäver, publicerat igår lördag:

Skärmdump, text

Hmm ... Bildts blogg heter visst Alla dessa dagar. Officiellt i alla fall.

Först plitade jag ner en kommentar till inlägget för den bildtska bloggen. Men skrev istället det här inlägget. Och så här löd den kommentar som Carl Bildt aldrig fick läsa, stackarn:


Pst! Att stava utrikiska potentaters namn rätt är bra. Det vore också bra att kunna stava den svenske oppositionsledarens (tillika den högst sannolikt blivande svenske statsministerns) namn rätt. Han stavar alltså inte sitt efternamn "Lövén" (som det står i inlägget) - utan Löfven. Ingen akut accent samt ett f före v.

Så det så ...

2 kommentarer:

  1. Men hetsa inte upp dig nu, det är normalt och folkligt att inte kunna stava. I min grannkommun klarade de flesta niorna inte fullständiga betyg så Calle är bara som de flesta. Och vem var nu det där Lövet? Nåt att lägga i minnet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast det är betydligt folkligare i Frankrike. Där har de nationella mästerskap i rättstavning. Ingen vinner - och så är det varje år. Och tacka för det: när ett franskt ord på tolv bokstäver kan ha alla utom tre eller fyra bokstäver stumma.

      Radera

>

<$BlogItemCommentCount$> comments