28 december 2010

Snömonstret träder fram

snömonster
Vad är ett snömonster?
Frågan ställs i en läsvärd artikel i tidningen Resumé.
 
Denna blogg har svaret. 

Det här är snömonstret!

Visst blir vi allesammans fruktansvärt rädda när vi ser denna skräckfigur som numera drabbar oss titt som tätt. Slutet tycks vara nära för oss alla. Tyvärr. Men det var roligt så länge det varade ...


Hmm ... vi är väl många som mer än en gång himlat med ögonen när vi skådat kvällstidningarnas rubriker. Nåja, inte bara rubrikerna (och löpsedlarna) - även om de traditionellt är allra värst.

Och sista skriket (!) bland kvällstidningsfolket tycks vara att chockbehandla vädret i sin rapportering. Minns sommarens skriverier om rekordhettan här i landet - men nu är det ju andra typer av larm som gäller när det gäller vädret.

Kanske det vore läge för Aftonbladet och Expressen att hålla krismöten (!) om sin egna allt mer galna väderrapportering. Eller har samtliga på redaktionerna sett alldeles för många amerikanska katastrof-filmer på temat väder & vind?

meteorolog
Men kvällstidningsfolket bör nog ha i minnet var Sverige är placerat på jordklotet. Och att vi under året faktiskt har riktigt olika typer av väder. Även snöfall och kyla, normalt sett under vintern.

Men det kanske är en nyhet på Aftonbladet och Expressen. Eller blir en nyhet. Vem vet?

Möjligen är det allra bäst med en eller annan kortare genomgång om det här med väder. Säkert mycket nytt både för det svenska kvällstidningsfolket och för besökande utomjordingar.