12 oktober 2010

TV4:s Solsidan jagar lägenhet

Här i Hammarby Sjöstad kryllar det sedan igår av lappar, upptejpade på bland annat lyktstolpar.
Det är produktionsbolaget bakom succéserien Solsidan, Jarowskij, som är ute efter en lägenhet för inspelning av några scener.
Solsidan
Efter inte ens ett dygn har redan ett 30-tal i området mailat in till Jarowskij och en hel del också hört av sig på telefon. Det berättade produktionsbolaget, som jag för skojs skull ringde till tidigare idag. Helt sanslöst.

Jag tycker själv att svensk tv-humor ofta är rätt så dålig - men visst var den här komediserien fullständigt lysande. I början på det här året visades ju första säsongens tio avsnitt ...
Inspelningarna av säsong 2 verkar ha startat redan månadsskiftet augusti/september. Och det är väl lite grann höljt i dunkel varför det nu behövs en lägenhet i "fläschig" stil inne i Stockholm. Serien handlar ju om vardagslivet i Saltsjöbadens Solsidan i min gamla hemkommun Nacka. 

När kommer 2:an att börja sändas? TV4 kan inte/vill inte berätta. Men tidningen Resumé har tippat under våren nästa år.

Min favorit i serien är Johan Rheborg. Det var faktiskt först med Solsidan som jag upptäckte hans storhet. Sist i Sverige? Enligt TV4:s hemsida är förresten Johan Rheborg den här gången med i både manusskrivandet och regisserandet.

Dessutom har han en för många troligen okänd sida - han är en skicklig fotograf. Inte sällan med motiv från Spanien, han lär ganska ofta hålla till i eller omkring Barcelona.

Blogg har han också: Johan Rheborgs blogg. Mycket foton (förstås) - bl.a. från redan avverkade inspelningar av Solsidan, säsong 2.

Vi kan inte vänta! (Obs: har absolut inget med politik att göra).

LÄS OCKSÅ: Sensationellt besked om Solsidan från TV4.
LÄS OCKSÅ: Solsidan, TV4 och all denna reklam.

13 kommentarer:

 1. La de låne din leilighet. Den er vel fancy og moderne.

  Kabelt-tv kunder i Norge kan se tv 4. Jeg har parabol. Da får man ikke muligheten, dessverre.

  SvaraRadera
 2. Hej Hakkespett! Vi får se hur produktionsbolaget löser det ...

  SvaraRadera
 3. Gillade också Solsidan men anar att 2:an inte blir lika bra.

  Läste att Felix Herngren jobbade flera år med manuset inför s.1. Välskriven humor kräver sin tid för att det ska bli bra. Inga jämförelser i övrigt men John Cleese & Connie Booth tog också år på sig för manuset till "Pang i bygget".

  Nu förväntar sig folk att Herngren ska snyta ut sig ett lika bra manus på bara ett halvår. Snacka om prestationsångest.

  SvaraRadera
 4. HAR du läst flashback tråden om hängningen?

  SvaraRadera
 5. Jag gillar Svenska filmer och svensk humor. Solsidan och kvarteret skatan ligger verkligen på topp!

  SvaraRadera
 6. Har inte sett serien, så har ingen åsikt om den.
  Men som tidigare har skrivit så Hammarby Sjöstad man ska bo på. Det är där allt händer ;)

  Det som förvånar mig att det är så många som vill visa upp sin lägenhet i filmen.

  SvaraRadera
 7. "Ring eller maila in dina bilder..." står det i annonsen. Hur ringer man in sina bilder?

  SvaraRadera
 8. Hej Walker! När jag tänker närmare på saken misstänker jag egentligen också att 2:an inte når upp till 1:ans nivå. Tyvärr. Det brukar ju vara så. Dock verkar det som att fler är inblandade i manusskrivandet denna gång. Tillräckligt mycket välskrivet material ger ju också tempo. Inte: att man kommer på en kul grej - men sedan låter sketchen ta 3.15 istället för 1.45.
  Exvis sketchen här på bloggen från NRK:s Uti vår hage, den om dialekter. Väldigt hårt koncentrerat & klippt. Kort - men urkul. Så ska det göras! I svensk tappning hade säkert sketchen manglats ut till 4.15 - och inte alls blivit lika kul.

  SvaraRadera
 9. Hej Charlotte! Jag ska kolla!

  SvaraRadera
 10. Hej Prinsessanadia! Bara svenska manusförfattare jobbar tillräckligt rejält med sina texter blir det ofta bra. Men det finns nog få saker som är så svåra som att få till bra humor.

  SvaraRadera
 11. Hej Antonia! Oj - inte sett Solsidan 1. Då har du gått miste om något! Smaken kan visserligen vara olika - men 1:an finns på DVD.

  SvaraRadera
 12. Hej Ordbajsaren! Där fick du in en fullträff! Ringa in sina bilder ...
  Hehe.

  SvaraRadera
 13. Hmmm. Nå pleier vi jo å få noen svenske serier sendt på NRK. Men denne kjenner vi foreløpig ikke igjen. Men på den annen side så har vi jo kabel-tv. :-)

  SvaraRadera

>

<$BlogItemCommentCount$> comments