18 juni 2014

Fira midsommar med Mona Sahlin?

Mona Sahlin

Jag har haft två autentiska bilder (kan vi väl säga) av sensationell art på lager. En på en utomjording i svensk folkräkt och en på Mona Sahlin i svensk folkdräkt. Givetvis väljer jag nu att publicera den som har i särklass allra högst sensationsfaktor - den med den tidigare ordföranden för Svenska Barbieklubben och för Socialdemokraterna här i landet.

Mona Sahlin, citat.
Intervjun i tryckt original sist i det här blogginlägget.

Hur länge har den svenska skolans mer eller mindre fria fall pågått? Om man ska gå efter Mona Sahlin har det pågått i åtskilliga decennier. Mona Sahlin är född 1957 och har av allt att döma gått ut grundskolan våren 1973. Sahlin har onekligen gett bildningsraset ett ansikte - ett riktigt extremfall. En variant på samma sak: Det är i själva verket om sig själv Mona Sahlin talar när hon säger sig tala om Sverige. Ett paket utan så värst mycket innehåll.

S-profilen Sahlin har trots detta skrivit några böcker. Helt säkert med kraftfull assistans. Kanske stämmer det (världen är emellanåt helgalen) att Sahlin fått förfrågan om hon vill ta plats i Svenska Akademien? Men att hon resolut avböjt erbjudandet med ett ilsket: "Jag vägrar att ha något med rasistiska och främlingsfientliga sekter att göra, för fan!!!"

Mona Sahlin var 2010 en hårsmån från att bli svensk statsminister. Nu anar jag att hon är väldigt sugen på att göra en så kallad Carl Bildt-are, alltså att som veteran i partiet bli utrikesminister. Och kanske ändrar Margot Wallström på sitt senaste bud att hon är pigg på politik igen, säkerligen har hon utrikesministerposten i tankarna. (Inget är som krattade maneger och att komma till dukade bord! Och dessutom att slippa den så blaskgråa svenska inrikespolitiken!) Vill inte Margot när det kommer till kritan så blir det nog Mona. Men blir Sahlin utrikesminister lär efter hennes "PR-snack" för Sverige antalet turistbesök hit nästintill störtdyka. Varför ska folk resa kanske tusentals kilometer till ett land som absolut inte har något som helst att komma med? Förutom lite "tönt" i marginalen. Sverige - ett i grunden oerhört fattigt land när man exkluderat alla prylarna. Enligt fru Sahlin.

Men det finns kanske några som vill fira midsommar med Mona Sahlin och dans kring soptippen nära hennes radhus i Duvnäs utskog. "
Lek med Barbie-dockor och andra skojsiga saker står också på programmet som självfallet främst vänder sig till vuxna. Ta gärna med dig eventuella spår av vad vi svenskar inte har. Det vill säga svenska så kallade kulturyttringar i fysisk form såsom litteratur, konstverk med mera för placering på lämpligt ställe." Det låter Mona hälsa, skulle jag tro.

soptipp

___________________________

Mona Sahlin-citatet i början på blogginlägget är hämtat från Turkiska ungdomsförbundets tidskrift Euroturk, i artikeln intervjuas även dåvarande statsministern Göran Persson. Artikeln är från mars 2002; jag tycker att den inte alls fått den uppmärksamhet den förtjänar. Intervjuerna upptar sex sidor (tre uppslag) i tidskriften. Här är de två sista sidorna i PDF-format, Sahlin om svensk kultur och midsommar till vänster på sidan 14:
PDF: Intervju Mona Sahlin, tidskriften Euroturk, mars 2002