29 juli 2010

Göran Persson - jag saknar dig!

I min lilla skalle finns faktiskt plats för annat än boule just nu. I alla fall när det regnar. Göran Persson, exempelvis. Vi har en accelererande valrörelse helt utan denne politiker. För första gången på mycket länge. Det känns mycket tomt. Det känns fruktansvärt.

För Han Som Bestämmer var ju något utöver det vanliga. Något verkligen stort. Minns hans ord till den egna (S)-riksdagsgruppen: "En del har undrat varför jag ständigt tar av mig glasögonen. Det är för att slippa se er." Ett annat citat från den fylliga blondinen intill: "Allt du säger skall vara sant, men du behöver inte säga allt som är sant."

Men jag och åtskilliga andra kanske har fått allting om bakfoten. GP var aldrig statsminister. Han kanske bara blev stadsminister - i Katrineholm. I alla fall enligt min källa till det sista citatet (livet.se): "Göran Persson föddes den 20 januari 1949 - Svensk socialdemokratisk stadsminister."

Hursomhelst så har jag haft stor glädje av Göran Persson när jag lekfullt vässat mig inom Photoshop. Med Fredrik Reinfeldt gick det däremot käpprätt åt skogen när jag skulle förvandla honom till kvinna. Herregud han såg ju bara ut som en nedknarkad hippie från sent 60-tal ...

På YouTube finns det för övrigt en del härliga minnen från GP-tiden, som det här:
Fotnot: Nu hoppas jag på ett verkligt mirakel! Nämligen att Göran Persson hör av sig i kommentarsrutan nedanför!