16 juli 2012

Boule-SM har startat - i vintrigt Skövde!

boule-SM 2012

Hoppsan! Det måste man nog säga om årets upplaga av boule-SM. Tävlingarna började igår och pågår t o m lördag 21 juli. Men otur med vädret har arrangörerna i Skövde haft, om man ska gå efter headern på evenemangets hemsida. Och det bör man väl kanske göra. Men blev allt lite förvånad.

SM i just boule är lite speciellt eftersom alla som vill vara med får vara med. Det brukar betyda runt 2.000 deltagare i detta svenska mästerskap.


Men vad är några tusen mot de horder av folk som ingår i den så kallade svansen. Vi talar om det vackra partyfolket från Stockholm, de stormrika knösarna och näringslivshöjdarna. Vartenda år är det likadant. 
Från tennisens Båstad tar de sig med blixtens hastighet till boule-SM:s arrangörsstad, i år alltså Skövde. Evenemangen brukar vara igång ungefär samtidigt.

Men i år lär det bli en chock. Skövde tycks inte riktigt vara som varma Skåne. Men bland andra SEB:s högsta höns Annika Falkengren lär hålla god min. Hon är ju också en levererande tävlingsmänniska som brinner för alla utmaningar.


annika falkengren

Och vem minns inte vad Falkengrenskan sa i samband med förra årets boule-SM, i Uppsala:
"Det är jättespännande att så här en gång om året träffa vanligt folk. Ta en bärs med gubbsen och vara sig själv för en liten stund. Det är ju inte riktigt så hemma i Djursholm. Eller på banken. Boule-SM är vansinnigt kul. Man lär sig så himla mycket. Om verkligheten. Och så kan man göra bra affärer. Nyss köpte jag en begagnad manick. Vet kanske inte riktigt vad det är för något - men priset!!!"

Tennisveckorna i Båstad har i medierna kallats "Näringslivets Almedalen". Det stämmer inte. Det är boule-SM som är näringslivets motsvarighet till politikernas Almedalscirkus. Båstad är småpotatis.

Och partyfolket från Stureplan och närliggande kvarter brukar ha betydligt mer rajtan-tajtan i samband med boule-SM än under Båstadsveckorna. Och i år - eftersom Skövde ligger där det ligger - är det bara 24 kilometer till Skara Sommarland. Men - risk för att det är lite vintrigt också där.


skara sommarland

I Båstad ska festprissarna bland annat ha roat sig med att beställa in champagneflaskor för att sedan direkt be kypararna hälla ut själva champagnen i vasken. För att visa hur rika de är. På Skara Sommarland (Skara Vinterland?) blir det väl samma sak med Coca-Cola. I brist på annat.

I medierna: DNSvD - om evenemanget i Båstad. 
Boule-SM 2012, arrangörernas hemsida, kanske headern byts ut? - om evenemanget i Skövde.