26 juni 2012

Alla dessa fruntimmer

fruntimmersveckan

Fruntimmersvecka året om. Blött, rätt varmt och även en del blixtar & dunder - praktiskt taget för jämnan, inte bara en enda vecka i juli. Är det ditåt det barkar?
Men det är klart. Är det "vin, fruntimmer och sång" så är det. Livet är ett enda stort party. Hela tiden ännu nyare prylar. Och många fler. Man lever bara en gång. Allt är här och nu. Tjohej!
Men priset?
Dä årner säj. Å årner dä säj änte, så kvätter dä. Som värmlänningen säger.
Det ordnar sig. Och ordnar det sig inte, så kvittar det. Som andra säger på diverse språk. Verkar det.

Här i landet har det enligt SMHI både blivit varmare och regnigare under de senaste 20 åren. Och det kan mycket väl bli en accelererande klimatförändring bland annat på våra breddgrader. P g a vår livsföring.
Mänskligheten släpper sig på tok för mycket - rakt ut i atmosfären. För att gå rakt på sak. Alla känner till växthusgaserna, men väldigt lite görs.
Det så kallade ekologiska fotavtrycket, måttet på hur mycket människor påverkar miljön genom sitt sätt att leva, är ytterst spår av karlar. Politiker och direktörer över hela klotet.

Ett råd. Reta inte upp Chefsfruntimret! Gör icke det! Då blir hon bara riktigt förbannad. Och då riskerar man en tidernas smäll som man mycket, mycket sent kommer att glömma ...

moder jord

I medierna: DNDN 2.

4 kommentarer:

 1. Nu ska vi inte vara såna Bengt. Är det ruskväder tröstar sig Svenne och Svea med några extra shoppingrundor, kanske ett designat Marlboro-paraply här och ett par modeplumps där. Bara bra för den heliga tillväxten. Så håll konsumtionsgrytan kokande; att den redan kokat över och det luktar bränt är alls inget att oroa sig över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det gäller att försöka ha den positiva värmländska inställningen:
   "Efter regn kommer jordskred!"
   Eller hur det nu var.

   Radera
 2. "Efter regn kommer jordskred"

  *garv*

  Det låter som ett synnerligen värmländskt ordspråk! :-) Som västmanlänning gäller mer "Efter regn kommer mygg".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm ... Vad kommer efter mygg då?

   Radera

>

<$BlogItemCommentCount$> comments