20 februari 2012

Kontoret lyfter med Reinfeldt?

kontoret tv4
TV4 har beslutat vässa komediserien Kontoret. Henrik Dorsin (Ove Sundberg) ersätts i huvudrollen av en annan hårfattig komisk begåvning - statsminister Fredrik Reinfeldt, som spelar sig själv.

fredrik reinfeldt
Poff!
"Pension först vid fyllda 75!"
"Hehe, gick ni verkligen på det där?"
Nåja, alla skämt är ju inte precis klockrena.
Men Reinfeldt är en humorist med stort självförtroende. Minns hur han garvade åt varje egen liten lustighet i Hellenius hörna för ett tag sedan.
Men säkert blir det bättre i nya Kontoret, med regeringskansliet som spelplats.

kontoret tv4

regeringskansliet
På kontoret är Fredrik Reinfeldt väldigt mycket chef. Han är inte bara snål som få, utan också väldigt dominant. De andra får helt enkelt inte en möjlighet att växa.
Ta exempelvis C-ledaren Annie Lööf (spelas av henne själv). 28-åringen från byn Maramö utanför Värnamo är i själva verket ytterst ansvarig för kontorets alla näringslivsfrågor (de andra sysslar med "annat"). Men får jobba som receptionist!

Sympatiske KD-ledaren Göran Hägglund (spelas av honom själv) stöter på hela svenska folket, och i synnerhet på Annie Lööf i receptionen. Men - framgången uteblir både när det gäller det ena och det andra. Istället blir han utsatt för ständigt hackande från kontorets Jan Björklund. 

FP-ledaren Jan Björklund (spelas av honom själv) har som kroppshållningen vittnar om en bakgrund inom det militära - major i armén. Ordnung und Disziplin! Skapar allt lite dålig stämning.


john hood
Vilken cirkus på kontoret! 
Fredrik Reinfeldts anfader - John Hood - var förresten cirkusdirektör!

Det var Aftonbladet som gjorde avslöjandet för några år sedan, med rubriken Farfarsfarfar var "kannibal".
Kannibalism kan kanske inte direkt ses som stor underhållning, men i övrigt var John Hood en riktig entertainer.

Och nu går Fredrik Reinfeldt i hans fotspår - i Kontoret!
Blir säkert väldigt lyckat med den här vässade versionen av komediserien. Något har ju behövt göras efter rapporter om tittarras. 

I Medierna: ResuméResumé 2Resumé 3AB.

fredrik reinfeldt