30 oktober 2011

Ryanair rena farsen

Ryanair
Michael O´Leary, chef för Ryanair.Ryanairchefen Michael O´Leary är onekligen fokuserad. Det är vad min bild lite grann vill antyda.
Ryanair Boss: You Want Service? Try Another Airline.
Och den rubriken från newser.com fick mig att fundera på om det inte är dags att måla om flygbolagets plan. Gjort!
Michael O´Leary, mannen med de många galna idéerna - som alla ska ge pengar, massor av pengar.
Som det här, presenterat i AB:
Ryanair: Ståplats på flyget för 45 kronor.


Men varför inte liggplatser istället? Skulle det inte vara ännu bättre för Ryanair? Fick fatt på en bild på ett av alla dessa slavskepp som en gång i tiden fraktade afrikaner till Amerika.

Slavskepp
Ryanair seatmap (?)Fungerar ju alldeles utmärkt för flygbolagets alla Boeing 737-800. Se själv!
Fast man fyller ju förstås på med mer folk i bakre delen av planet. Det som gör konceptet så extra lysande är att man kan ha flera lager med liggande passagerare, alltså flera stycken smalsmala våningsplan.

Men det finns ju liggande folk också inne i cockpit? Inga problem! Flygbossen Michael O´Leary:

Irländaren framhåller också i SvD-intervjun att Ryanair inte vill ha något "jävla bagage" och att "våra passagerare ska kissa på flygplatsen innan de stiger på planen".
Tydligen har bolaget skrotat planerna på mynttoaletter i planen. Istället vill man slopa två av de tre toaletterna för att pressa in ytterligare sex passagerare per plan. En enda toalett för nästan 200 passagerare. Ryanair är sannerligen inget för kissnödiga. Inte för dem heller.

Ryanairbasen säger inte oväntat en hel del annat ögonbrynshöjande i denna och i massor av andra intervjuer.
Är han en stor skämtare? En clown? Eller är han mer eller mindre tokig? Eller är han bara en rakbladsvass affärsman? En hyperextrem businessman? Eller saknas bara det filter som skiljer tanke från utsläpp från munnen? Att karln pratar ur sig varje liten tanke som fladdrar runt i den irländska skallen. Men det är ju inte bara prat.

Ryanair är på hugget när det gäller olika tilläggsavgifter. Men hur kasst som helst när det gäller ens den allra obetydligaste service.

Ryanair tänker komma igång också med svensk inrikestrafik.
Usch!
Visst är det bra med lägre priser. Men Ryanair - med bolagets stinkande människosyn - hör väl strängt taget hemma bara på ett ställe. 

soptunna

PS Ytterligare avslöjande om Ryanair: Jernis blogg: "Big Bizzniz Class".