5 juni 2011

Svenska bilister har urusel kondis

Och orkar definitivt inte använda blinkers! Orkar verkligen inte peta på de enorma blinkersspakarna!
Svenska bilister ORKAR inte använda blinkersspaken!
55 procent av de svenska bilisterna har kondition som skröpliga 90-åringar. Så många har numera inte kraft nog att ens peta till körriktningsspaken. Det är allt skrämmande. Men organisationen Motormännen har kartlagt ("Varannan struntar i att blinka"). Hur 55 procent av de svenska fordonen ändå tycks kunna rulla på är en gåta - någon form av autopilot i biltappning?

Blinkers/körriktningsvisare ska användas i trafiken!För 55 procent av bilisterna gäller nu bara en sak:
Kom i form!
Motionera!
Träna!
Så att ni orkar blinka med spaken när det är dags att svänga!
               
Målet är helt enkelt att ni ska ha krafter nog att kunna hantera manicken till höger.

Har man en sedelpress hemma kanske det inte spelar så stor roll att det kostar ett par tusenlappar att ta bilen, åka en bit till närbutiken och köpa en liter mjölk. Boten för missat körriktningsblinkande är ju 500 kronor. Oavsett om man har skruttig kondis eller inte.

Finansminister Anders Borg! Här finns miljarder att håva in till statskassan! Miljarder! Sätt trafikpolisen i arbete! Prata med Beatrice, hon justitieministern! Du kommer att skratta hela vägen till jobbet på finansdepartementet! Varje dag!

Finansminister Anders Borg500-kronorssedlar

Själv hör jag till dem som inte har egen sedeltillverkning. Men jag har tillräckligt bra kondis för att kunna använda körriktningsvisaren när man ska. Det orkar numera inte 55 procent av de svenska bilisterna. Jag tycker väldigt synd om dessa stackare.

Trafikförordningen (3 kap):
65 § När en förare avser att starta från en vägkant eller att vända, svänga, byta körfält eller ändra fordonets placering i sidled på något annat inte oväsentligt sätt skall föraren ge tecken med körriktningsvisaren för att visa sin avsikt.