9 april 2011

Maud Olofsson (C) under attack

 Men det interna anfallet är väl ännu så länge inte så himla kraftfullt?
Maud Olofsson

Publiceringen av bilden ovanför kan bara beklagas. Jag anser att mer eller mindre oanständiga bilder på kvinnor inte får förekomma på denna blogg. Men det var idioten till vänster som tvingade mig att ändå ta med bilden. Bloggens oansvarige utgivare, alltså. Knäppskallen Basil, känd sedan tidigare i bloggens smala högerspalt. Beklagar ännu en gång publiceringen. Säkert chockartat för många. Möjligen mardrömmar kommande natt. Men Centerledaren är visserligen rätt kort, dock samtidigt en tämligen vidsträckt och omfattande varelse.   

Men nu ska jag allt samla mod, trotsa chefen och faktiskt vara en smula seriös, även om det blir lite kort - bossen Basil kan ju när som helst upptäcka vad jag håller på med.

hen Pictures, Images and PhotosJag hör till dem som tyckte att Maud Olofsson var en frisk fläkt i svensk politik när hon för tio år sedan blev Högsta Hönset i partiet som förr hette Bondeförbundet. Men efter ett tag började jag att tröttna på det ständigt gnälliga kacklet. Och när hon 2006 sedan kom in i regeringen förstod jag att det här är en varelse som med sin tydliga gnällprofil egentligen bara passar i oppositionsrollen. Det här med att istället uträtta saker är inte riktigt Högsta Hönsets cup of tea.

Jag ser Maud Olofsson som extremvarianten av "mycket kacklande, men väldigt lite verkstad".

Det är säkert också så att partiledarjobbet har blivit betydligt tuffare under de senaste åren, så efter ungefär tio år som ordförande i ett parti är det nog dags för byte.

Det har ju under veckan varit fräna frågor om Vattenfallsavtal  - men framför allt flera interna avgångskrav. Men nog har det varit protester utan riktig kraft mot att Maud O. verkar vilja sitta kvar. Kanske spelar det in att möjliga efterträdare inom partiet i alla fall på mig gör rätt så bleka intryck.

Hur som helst måste nog det krisande Centerpartiet byta ut sin ordförande i mycket god tid före nästa val, 2014. Framför allt gäller det ju för en ny ledare att vässa partiets politik - så att den i alla fall blir aningen tydligare än vad förre C-ledaren Gunnar Hedlund lär ha uttryckt saken:
- Centern är för allt som är bra och mot allt som är dåligt.

Hmm. Frågan är kanske om Centerpartiet egentligen behövs ...

I medierna: SvD 1, SvD 2, SvD 3, SvD 4.

10 kommentarer:

 1. Hahah... vilken bra bild. Men det är sant som du skriver. Hon har inte skött sig så bra, och många är upprörda. Inte minst pga vattenfall och deras ständigt ökande utdelningar till sig själva.
  Självklart finns det ingen ansvarig. Allt bara sker av sig självt.

  Det är aldrig någon i ledande post som vågar stå och erkänna nåt. Skamligt.

  SvaraRadera
 2. Hahaha, ja, det är inte helt omöjligt att denna högst obehagliga bild kommer att ge upphov till en del rysliga mardrömmar...

  Men det är en talande bild. Tänk att det ska vara så svårt för så många politiker att vara ärliga och öppet stå för det de gör. Eller inte gör. Det kommer ju ofta fram i offentlighetens ljus förr eller senare iallafall.

  SvaraRadera
 3. Jag har nog alltid haft svårt för Maud Olofsson, liksom alla andra politiker som som håller svadan i trim på mediaträningsgymmet Dryg & Messerschmitt, exempelvis Björklund, Östros och Ohly.

  SvaraRadera
 4. Hej Antonia! Nej, det fordras mycket här i landet för att en höjdare ska sparkas därför att vederbörande långtifrån har hållit måttet.

  SvaraRadera
 5. Hej Nurseblog! Vattenfall-stormen lär Högsta Hönset kvickt ha kacklat ihjäl.

  Betydligt svårare är då det interna anfallet. Kanske inte just nu - men ganska snart ...

  SvaraRadera
 6. Hej Jernis! "Turbokäft" är väl mitt i prick ...

  Jag stötte på det uttrycket allra först i "mordet på Olof Palme-litteraturen". Och det var den allra först gripne, Victor Gunnarsson, som kallades så av polisen.

  Polisens stackars förhörsledare fick inte särskilt många sylar i vädret under dessa förhör med V.G.

  Säkert skulle polisens förhörsledare få slita sina hår också under förhör med bland andra Maud och de tämligen talföra killarna du nämnde.

  SvaraRadera
 7. Hahahah jag älsar dina bilder dom är så grymt bra! hahaha!
  Äh byt ut henne, byt ut allihopa;)

  SvaraRadera
 8. Hej Jo! Mer rotation i politiken vore inte helt fel. Att politiker inte tas som ett yrke som man är hela livet. Att folk går in och ut - till/från politik & vanligt yrkesliv. MP är ett föredöme, tycker jag, när det exvis gäller dess språkrör. De kan ju bara sitta en tidsbegränsad period.

  SvaraRadera
 9. Sv: Jag håller med, fler partier borde ha de som MP. Sänk deras löner och ge det ett yrkesstämpel så kanske de blir bli på dom!
  Hoppet är de sista som överger en;)

  SvaraRadera
 10. Hej Jo! Det var lite på det temat jag tidigare skrev inlägget "Bra tänkt om lönesänkt" här på bloggen.

  SvaraRadera

>

<$BlogItemCommentCount$> comments